“Jeg var ude og lave et interview med Jeanette Ottesen, fordi hun havde fået ny svømmeteknik. Det er noget med, at hendes arm skal gå bøjet en lille smule, hvor den før gik strakt. Det er jo sådan en lille ting, der gør forskellen, men det er det der gør, at hun kan svømme en brøkdel hurtigere og vinde. Og sådan noget skal ses.”
Bolette Kay Spengler (se indslag nederst på siden)

ON-SPORT er ”idrættens egen TV-kanal” sat i værk af Team Danmark, Dansk Idræts Forbund og 61 special-forbund. ON-SPORT bruger web-tv til at sætte fokus på de mindre idrætsgrene, som normalt ikke får så meget offentlighed. Interview med Bolette Kay Spengler, redaktør og videojournalist. Juli 2013

Bolette Kay Spengler, redaktør og videojournalist, ON-SPORT

On-sports hjemmesidewww.onsport.dk
YoutubeYoutube 
FacebookFacebook

Hos ON-SPORT bruger man web-tv til at sætte fokus på og fortælle historier om mindre idrætsgrene, som ofte ikke får sendetid på TV. Indholdet spænder over flere typer af formater, og det kan være alt fra et nyhedsindslag til videodagbog fra relevante atleter. ON-Sport har en målsætning om at få 1,2 millioner årlige hits på deres videoer.

ON-SPORTs målgruppe er svær at definere. Den afhænger af hvem, der er interesserede i at se video om en given sportsgren, og det er derfor svært at sætte finger på alder eller andre parametre. De fleste af ON-SPORTS indslag ses på andre hjemmesider, hvor de er en indlejret i en relevant kontekst. Den nære kontekst omkring videoerne er meget enkel og består som regel kun af en rubrik og en kort præsentationstekst.

Videoerne ligger på flere af samarbejdspartnernes egne sites som for eksempel Team Danmark, Dansk Idrætsforbund og andre sportsforbund. Indhold på eksterne sites linkes direkte til ON-SPORTs egen side, så seeren gøres bekendt med denne. I hver video er der et vandmærke med ON-SPORTs logo. ON-SPORT videoer produceres af to fastansatte journalister og en praktikant. Derudover er der cirka 10 atleter, som fast producerer videodagbøger. Der er også en medarbejder ansat til at udbrede videoindholdet til forskellige platforme.

Eksempler

Svømning: sådan bliver Ottesen hurtigere i vandet

Dagbog: Quaade ramt af kaktus!

Ren “badeferie” at træne skihop i Danmark”