“Formålet er at profilere vores arbejde omkring det at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. Sådan noget som livskvalitet kan være ganske svært at vise hvad er. Og en af de måder, man kan vise det på, er med video. Der er ikke noget, der så tydeligt afspejler for eksempel begejstring over et byrum, der bliver brugt som video – mennesker, der bruger et byrum.”
Simon Oxby

Realdania er en privat forening, der driver en filantropisk virksomhed, som støtter projekter i det byggede miljø. Formålet er at profilere Realdania gennem videoer, som illustrerer konkrete projekter eller kampagner, som organisationen har støttet. Interview med Simon Oxby, kommunikationsmedarbejder i Realdania. September 2013.

Simon Oxby, Kommunikationsmedarbejder, Realdania

Hjemmeside     Realdanias hjemmeside 
FDM Travels videosite     Youtube
Twitter     Twitter

I videoerne lægges der vægt på at vise mennesker, der bruger byrum. Livskvalitet er en central del af indholdet og sammenkobles i videoerne med de byggeprojekter, som Realdania er involveret i. Derudover skal indholdet informere om projekterne. Der er tale om tre målgrupper: 1) den brede befolkning, 2) faglige personer inden for branchen og 3) opinionsdannere, politikere og interesseorganisationer. Videoerne retter sig som regel til en af målgrupperne og henvender sig ikke til alle på en gang.

Realdania satser på Youtube, som deres primære kanal. Det er også her, det meste af videoindholdet ligger. Derudover ligger videoerne på egen hjemmeside. Realdania vil gerne distribuere mere indhold via samarbejdspartnernes hjemmesider i fremtiden. Konteksten omkring videoerne består af korte præsentationstekster. På Realdanias egen hjemmeside vises videoerne i en lille indlejret youtube player, som fører seeren direkte videre til deres Youtube kanal. Videoerne produceres af eksterne producenter, hvor kommunikationsafdelingen er kittet mellem Realdanias filantropiske afdelinger (fagfolkene) og så de eksterne producenter.

Eksempler

Skatecity Haderslev

Musikkens Hus i Nordjylland

Fremtidens Landbrugsbyggeri