“Fagfolkene kan komme med  lange manuskripter der rummer flere emner, som vi må korte væsentligt ned. Vi vil hellere lave 4 korte videoer af 1 minut end en lang på 4 minutter, der rummer flere emner.  Vi skal snævre det meget ind, så vi rammer præcist med disse videoguides”.
Morten Jacobsen

Skat er en landsdækkende organisation, der står for opkrævning af told, skatter og afgifter i Danmark. Skat.dk bruger Web TV til at variere deres måde at kommunikere på. Videoerne skal hjælp borgerne med at bruge Skat’s tast-selv tjenester og gerne medvirke til, at borgerne ikke behøver kontakte Skat for hjælp.

Morten Jacobsen, Ansvarlig for Skat’s videoproduktion, SKAT

Hjemmeside     Skats hjemmeside
Femern A/S egen arkivkanal     Web-tv kanal
FDM Travels videosite     Youtube
Facebook     Facebook
Twitter     Twitter

 

Skat laver hovedsagligt videoguides, som skal hjælpe brugerne med at indberette og bruge Skats tast-selv miljø. Videoguides er korte visuelle manualer/torturials – såkaldte screencasts. Udover over videoguides lave Skat også video i for bindelse med forskellige kampagner bla til OBS (DR) og i forhold til  med pressemeddelser. Internt anvendes video især i relation til undervisning og introduktion af nye systemer.

Skat startede for ca 5 år siden med at producere video og har i dag en stab på 4 personer, som fuldtime arbejder med produktion af video til intern og ekstern brug. De fleste visninger sker på skat.dks egne sider, men de fleste videoer publiceres også på YouTube. Derudover kan Skat dele videoindhold med eksterne nyhedssites bla Jyllandsposten ifb med omtale af fx. årsopgørelse. Skat kan også dele deres videoindhold med ifb med kommuners og bibliotekers informationsaktivitet på området samt udvalgte fag fora.

Eksempler

Omregistrer selv din bil

Sådan retter du i årsopgørelsen

Tag til SKATs iværksætter-møde